Ple Extraordinari Cartipás

Finalment, ha tingut lloc el Ple Extraordinari on s’ha aprovat el Cartipàs municipal. L’ organització de l’Ajuntament pels pròxims quatre anys que el Partit dels Socialistes de Catalunya ha volgut presentar com a més transversal i eficient, tot i que l’alcaldessa es farà càrrec de temes que es consideren prioritaris per a la ciutat, contradient aquesta transversalitat des del principi.

Una organització amb 7 tinències d’alcaldessa amb un Consistori de 27 regidors, una barbaritat que no diu molt de la voluntat de reduïr despesa en càrrecs i que encara veurem com s’engreixa amb els càrrecs de confiança, en una ciutat que, no oblidem, és la més pobre de Catalunya. Tenim més tinencies d’alcaldia que Barcelona. I a sobre, l’alcaldessa ens diu que ella ha de centralitzar algunes àrees d’interés per a la ciutadania per la visibilitat que dona… per a què 7 tinències d’alcaldessa?

Des d’En Comú Podem tenim un altre model per governar la ciutat. Creiem que, per exemple, hauria estat molt beneficiós per donar visibilitat i transcendència a la lluita feminista si s’hagués creat la regidoria de Feminismes i la regidoria LGTBi, per exemple. Hauria significat, tal i com recollim en el nostre programa electoral, una manera de fer pal·les que aquests temes que preocupen a la ciutadania i son sinònim d’avantguarda en la lluita pels drets civils i socials, tenen presència i caràcter propi. Però no ha pogut ser.

A més, hem volgut fer una altra vegada esment a la manca de transparència que aquest ajuntament des del primer anunci del cartipàs torna a utilitzar, essent la premsa la primera en fer difusió d’aquest cartipàs abans que els propis grups municipals.

Queden quatre anys per a que es demostri si aquesta organització és capaç de combatre els problemes i reptes de la nostra ciutat. Nosaltres continuarem fiscalitzant des de l’oposició la seva gestió i construint proposta pel canvi.