Santa Coloma Solidària

Estem vivint uns moments complicats, la situació de confinament actual per tal de frenar el Coronavirus ens obliga a donar el millor que tenim per ajudar a la resta. I la millor manera de fer-ho és quedant-nos a casa, cuidant-nos i cuidant als demés.

Avui més que mai, necessitem estendre la mà i donar suport a totes les mesures establertes per tal de garantir la cura de la gent. És cert que es podran fer les coses millor o pitjor, però ara no és el moment de batallar això, és el moment de treballar plegades per tal de fer front a aquesta pandèmia, doncs només si col·laborem unides, ens en sortirem!

Santa Coloma sempre ha estat una ciutat solidària, ho demostra des de fa anys i també en aquests moments, per exemple organitzant grups i xarxes on la gent fa de voluntària per portar el que necessita a qui no pot sortir de casa a fer la compra; veïns i veïnes que deixen un paper al portal de l’edifici oferint-se per qualsevol cosa que necessitin; obrint la wifi per tal que els i les joves i la infància tinguin accés garantit a la xarxa per tal de fer tasques educatives; persones que busquen pels armaris roba o el que faci falta per tal de fer material sanitari i fer-ho arribar allà on es necessita com farmàcies, residències… aquesta és la Santa Coloma que t’enamora, una ciutat que cuida lo millor que té, que és la seva gent.

Portem més de tres setmanes a casa només sortint per allò indispensable, ho estem fent molt bé. Totes sabem que és una situació que ens sobrepassa, però hem de continuar prestant atenció a allò que ens recomanen des del Govern. Potser ara venen els moments més complicats on la nostra situació anímica pot minvar, per això és important que parleu amb la gent, amb les vostres amistats, famílies… és important que expliquem com ens sentim i què ens passa, perquè els maldecaps si els compartim són més lleugers.

I per últim, moltes gràcies a totes aquelles treballadores que continuen fent la seva feina per cobrir les necessitats de totes. I sobretot  gràcies al professional sanitari i al personal (treballadores i educadores socials, auxiliars…) de centres de gent gran, centres de menors, de dones maltractades... MOLTES GRÀCIES! Demostreu que sou un pilar fonamental per a la nostra societat!

Jonatan Fornés, Regidor d’En Comú Podem Santa Coloma i Portaveu d’En Comú Guanyem a la Diputació de Barcelona