Ens necessitem totes

El passat 25 de Novembre es va celebrar el Dia contra la Violència Masclista. Una jornada que ens va servir per posar novament sobre la taula la necessitat de dur a terme mesures contundents per acabar amb una xacra que cada any acaba amb la vida de desenes de dones a l’Estat.

La violència contra les dones no són fets puntuals. No es tracta de casos aïllats de persones que un dia surten del bon camí i acaben amb la vida de les seves parelles, familiars, o qualsevol dona sigui del seu entorn proper o no. La violència contra les dones és estructural en la nostra societat. Una violència que patim des del nostre naixement i la continuem combatent al llarg de tota la nostra vida. Violències que ens volen fer sentir sempre inferiors, sempre callades, sempre per sota, sempre a l’ombra dels homes, sempre utilitzant la masculinitat com la única manera de viure i sobreviure, sempre amb mil i un condicionants culturals que hem d’anar revertint cada dia, cada hora, cada minut.

El feminisme és l’eina que tenim les dones per combatre aquesta violència insertada en la nostra societat. El feminisme i la sororitat, el respecte i la solidaritat entre dones, ens fa prendre consciència de que això no és normal, que la violència, que voler fer-nos mal per sotmetre’ns no és un fet irreversible. A Santa Coloma, el feminisme ha de ser una eina contundent per combatre les desigualtats. Violència contra les dones és també viure en la precarietat, viure amb la incertesa d’un futur que per a les dones sempre és més exigent. A Santa Coloma és necessari un feminisme que faci front als problemes de les dones. Ens necessitem totes i ens necessitem ara.

Article publicat a l’Ajuntament Informa el 11 de Desembre de 2020

Núria Larroya és regidora d’En Comú Podem Santa Coloma