Aquest 14 de febrer, Santa Coloma necessita En Comú Podem

El pròxim 14 de febrer, si les condicions sanitàries ho permeten, es celebren unes eleccions al Parlament de Catalunya que seran transcendentals pel futur del país. Realment, totes les eleccions ho són, i del resultat de tots els comicis se’n deriven decisions que ens afecten a totes en les nostres vides quotidianes.

Aquestes eleccions però, són importants perquè per primera vegada en anys, podem trencar el cercle viciós en el que s’ha ficat la política catalana. Per primera vegada en anys, parlem de coses que interesen a la gent, d’aspectes de l’acció dels governs que tenen conseqüències en la nostra vida.

La gestió de la pandèmia i els seus efectes en el nostre dia a dia, en la nostra salut, en la nostra economia, ens ha de fer tornar a la gestió dels recursos, a preocupar-nos per com gestionem la sanitat, l’educació, l’economia, els recursos públics, aspectes que en els últims anys, el Govern de la Generalitat de JXC i ERC ha posat en un segon terme sempre més pendents de les cortines de fum i la política simbòlica que de preocupar-se realment del que necessita tota la població de Catalunya.

En aquest context, per a mi és un motiu de gran responsabilitat formar part de la llista d’En Comú Podem per aquestes eleccions. Tot i que tinc un lloc testimonial, penso què és necessari que totes expressem perquè hi participem i què esperem d’aquestes eleccions.  Tinc la convicció de que és el moment de que la gent comuna tingui veu al Parlament i no sols a la cambra, també al Govern de la Generalitat. És el moment de trencar amb governs que no gestionen, que no s’ocupen dels problemes reals de les persones com nosaltres, colomencs i colomenques, i que sols ens tenen en compte si formem part del seu projecte polític.

A Santa Coloma vivim persones que necessiten molts recursos, molta política, molta implicació de les administracions per garantir la dignitat de la seva gent. I això només es pot fer amb un Govern des de l’esquerra. Un Govern que trenqui amb les dinàmiques de la sociovergència i del simbolisme estèril dels darrers anys. Si volem polítiques diferents, necessitem majories diferents i per això, necessitem que la força dels comuns sigui decisiva. Volem un Govern que reculli l’experiència que s’està portant a terme en el Govern de l’Estat.

Com dic, per la nostra ciutat, per Santa Coloma, aquestes eleccions són fonamentals. Tant la companya Clari Organvidez com jo mateix, presents en aquesta llista, volem que les circumstàncies especials de la nostra ciutat, treballadora, molt colpejada per les crisis econòmiques, i amb necessitat d’atenció per part de les administracions, estiguin presents en la proposta política dels Comuns per aquestes eleccions.

És evident que ni el PSC, amb molts anys al front del govern municipal de la ciutat, ni ERC, al govern de la Generalitat, han posat tota la força des de les seves responsabilitats amb la ciutat. És evident que el vot a Ciutadans no ha servit absolutament per res.

Per això, crec que el vot cap a En Comú Podem, amb una candidata valenta com la Jèssica Albiach, és el camí per fer un canvi que demanem des de Santa Coloma. Un canvi per polítiques feministes, per polítiques per la gent comú, per fer política que no busqui situar en blocs de bons i dolents, de catalans de primera i de segona. Necessitem un canvi per Catalunya i per Santa Coloma.
Necessitem En Comú Podem.

Antonio Molina és membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú i forma part de la llista per Barcelona d’En Comú Podem.