El futur de la lluita feminista

Artícle publicat al número 200 d’ElMirall.net

Diem que les joves tenen un paper molt important pel futur feminista. El futur? Potser estem molt equivocades i és ara i aquí el moment de tenir-les en compte. Són força i són revolució, cal escoltar la seva veu, el seus neguits, les seves propostes, les seves esperances perquè  incideixen en el futur del feminisme i hem d’anar juntes, totes les veus han d’estar representades.  S’han d’obrir converses entre les generacions de feministes.

La història del feminisme al llarg del temps ha canviat i cal escoltar a les feministes de totes les edats per tal de nodrir-nos les unes de les altres. Som plurals i diverses i hem de caminar cap a un feminisme plural i divers que tingui en compte la interseccionalitat, l’ecologia, l’economia, el treball digne… envers cap a un lideratge en clau feminista.

No se’ns té en compte, som un número, preval l’economia abans que nosaltres, fem nosa als carrers”, ens diuen les joves d’avui cansades d’escoltar que són ciutadanes i ciutadans del futur. No. Són i pertanyen a la societat actual i hem de ser responsables per tal que la seva veu ocupi un espai en les decisions del nostre futur. Recordem que una jove va fer que cada divendres es parlés d’ecologia arreu del món. Recordeu que va ser una jove que va obtenir un Nobel de la Pau per voler anar a l’escola.  Recordeu que va ser una jove la que va destapar abusos sexuals en un esport d’elit.

L’ONU en aquest 8 març s’ha centrat en la importància en que siguin més dones que liderin les institucions i és el lideratge quotidià de les dones el que fa que el món no s’aturi. Ara més que mai la sororitat és aquella paraula que ens uneix a totes i ha de ressonar com un crit d’esperança i rebel·lió per tal de fer que el segle vint-i-u sigui el segle de l’asfixia del heteropatriarcat.

El vell feminisme, l’actual feminisme i el futur del feminisme no es pot posar en entredit des d’aquells que volen que defallim i que ens enfrontem. Visca la lluita feminista ara i sempre

Núria Larroya és regidora d’En Comú Podem a Santa Coloma de Gramenet