El treball de la ministra Yolanda Díaz

Totes coneixem a alguna persona que ja fa més d’un any que es troba en ERTE. Millor dit que, per sort, està en situació d’ERTE, tot i que no és una situació ideal. Perquè si no arriba a ser per la determinació de la Ministra de Treball del grup confederal d’Unides Podemos, Yolanda Díaz, estaríem parlant dels milers d’acomiadaments que s’haguessin produit com a solució a l’aturada económica esdevinguda per la Pandemia.

Perquè malgrat les primeres dificultats pel gran volum de gestió i el col·lapse que van patir les treballadores dels serveis del SEPE i la manca o errors de comunicació per part de l’empreses, ara mateix podem dir que han estat la millor mesura per no castigar a la classe treballadora. Perquè han permès a moltes treballadores i treballadors de la nostra ciutat continuar mantenint la seva font d’ingressos i no veure’s així en una situació de vulnerabilitat durant tota la situació d’incertesa provocada per la pandèmia.

De no haver-se realitzat aquests ERTEs, estaríem parlant d’un increment molt més elevat d’acomiadaments, que hauria estat catastròfic a més en una ciutat com la nostra. Som la ciutat de més de 40.000 habitants amb un índex major d’atur, a les últimes dades publicades al mes de març parlem de 10.099 persones en situació d’atur. És molt urgent continuar aplicant polítiques socials valentes i decidides per canviar el model productiu de forma que aquesta massa de treballadores en situació d’atur puguin desenvolupar una carrera professional amb estabilitat.

Un cop passada la pandemia caldrà el compromís ferm de totes les administracions amb el territoris amb major vulnerabilitat, com és el cas de Santa Coloma, per implementar polítiques actives de treball per les nostres veïnes i veïns. Amb el treball amb sentit de la responsabilitat però sense oblidar d’on venim i a qui ens devem de la companya ministra Yolanda Díaz i la mobilització als carrers, derogarem les reformes laborals i estem segurs que les classes populars de l’Estat, estaran més protegides.

Article publicat a Elmirall.net del mes de Maig de 2021

Jesús Sánchez és regidor d’En Comú Podem a Santa Coloma de Gramenet