Santa Coloma s’adhereix a Barcelona Energia

En el darrer Ple vam rebre la notícia de què ens hem adherit a Barcelona Energia.

Però ens agradaria fer una mica de retrospectiva.

En el programa electoral d’En Comú Podem Santa Coloma vam recollir com una de les prioritats l’adhesió a l’operador Barcelona Energia perquè la sobirania energètica per nosaltres és una prioritat i així no dependre dels oligopolis amb els quals alguns partits del règim tenen les mans lligades per les portes giratòries.

Per la qual cosa en el Ple 21/01/2021 vam presentar una “moció en relació amb els TALLS DE SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC I L’INCREMENT DEL PREU DE LA LLUM” i a on es recollia a l’acord número 5 Manifestar l’interès de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en participar en un futur operador metropolità d’energia.

El dia 05/06/2021 veiem com 9 municipis de l’AMB manifestaven el seu compromís en adherir-se a l’operador Barcelona Energia i entre els quals no hi estava el nostre Ajuntament.

https://www.barcelona.cat/infobarcelona/ca/barcelona-energia-sesten-a-nou-municipis-de-larea-metropolitana_1075694.html

En veure aquesta notícia el grup municipal d’En Comú Podem Santa Coloma va decidir realitzar una petita campanya, orientada a fer complir l’acord de la moció del ple i que l’Ajuntament formalitzes la seva adhesió. Adjuntem les imatges que per cert, van tenir molt bona acollida entre les veïnes i veïns de la ciutat que ens preguntaven informació sobre l’operador i com deixar de dependre de l’oligopoli elèctric.

El 7/06/2021 que va ser el dia que vam penjar aquest cartells per la ciutat, des de l’equip de Govern es van manifesta molestos i sorpresos per aquesta campanya al·legant que no sabien res. El seu enug va arribar al clímax el dia del Ple Municipal.

En el Ple del dia 28/06/2021 vam presentar una moció de mínims que tornava a demanar entre altres coses l’adhesió de l’Ajuntament a Barcelona Energia, així com dur a terme dos projectes un de cobertes verdes i un altre de petites comunitats de producció d’energia en els terrats dels edificis.

Malauradament el grup socialista va decidir fer un vot contrari. El que no va sobtar van ser les formes que repeteixen ple rere ple, a on no hi ha cap mena de capacitat d’autocrítica per millorar, però durant aquest ple van passar coses surrealistes i és que un grup amb 17 regidores i una quantitat encara més gran d’assessores / directius al servei de l’Equip de Govern demani al nostre grup, recordem que som 3 regidores de l’oposició, que féssim la tasca que no fa l’Equip de Govern.

A més, el tinent d’alcaldessa Toni Suárez va mostrar-se especialment dur contra el nostre posicionament per intentar ‘tapar’ la gestió nefasta de l’Equip de Govern en aquest tema de l’adhesió a Barcelona Energia. Molt desafortunadament va acusar al nostre grup de fets que va haver de reconèixer que havien estat un excès en el mateix ple.

La nota positiva va ser que el mateix tinent d’alcaldessa Toni Suárez va confirmar que amb el nostre ja són 10 els Ajuntaments adherits. El cert és que si no arribem a pressionar a l’Equip de Govern encara aquests estarien esperant per manifestar la seva voluntat en l’adhesió.

Jesús Sánchez és regidor del Grup Municipal d’En Comú Podem Santa Coloma