Per unes festes majors segures

Article publicat a Elmirall.net 206 Especial Festa Major

Aquest any a l’inici de setembre tornarem a gaudir de les festes de la nostra ciutat. Però seran unes festes novament marcades per la pandèmia de la COVID, haurem de respectar els protocols de seguretat sanitària i d’aforament per tal de no posar-nos en risc, ni posar en risc a la resta de persones.

Des del nostre grup apostem per unes festes d’entrada més participatives, on les entitats i les artistes colomenques tinguessin veu i vot a l’hora de parlar del tipus de model de festes que volem. Una festa que fos diversa i combativa a on no només tinguéssim present la lluita contra qualsevol mena de discriminació en els esdeveniments sinó que també formessin part del programa activitats feministes, LGTBIQ+, antiracistes, ecologistes i animalistes.

Creiem que és un encert descentralitzar la festa, però des d’En Comú Podem creiem què és un fet que no ha de ser únicament fruit de la pandèmia i de les circumstàncies que imposa. Aquesta descentralització és una proposta que hem reclamat des de fa temps per garantir que la festa es viu a tota Santa Coloma i que s’utilitzen equipaments de la ciutat en moltes ocasions infrautilitzats, per la qual cosa esperem i desitgem que es consolidi.

També, tal i com venim afirmant, creiem que Santa Coloma és una ciutat amb una diversitat cultural que suposa una oportunitat per a noves maneres de plantejar la política cultural. Aprofitant el cabdal de talent des de baix i amb voluntat de fer resó de totes les formes d’expressió cultural que es donen a la nostra ciutat. Aquesta ciutat és un exemple entre formes de viure i de sentir la vida i pensem que això podria veure’s reflectit en el programa de festes.

Finalment, reclamem unes festes que no generin residus, és a dir, que siguin ecològicament sostenibles de forma que no es quedi en bones paraules ‘l’ecologisme’ en l’acció de l’equip de Govern municipal, sinó que impregni les nostres pràctiques. Només així podrem garantir unes festes totalment segures.

Gaudim amb seny de les festes.

Jesús Sánchez és regidor d’En Comú Podem a l’Ajuntament de Santa Coloma