Un nou any d’il·lusió

Article publicat al número 210 d’Elmirall.net

L’any 2021 s’acaba i ara posem totes les mirades en el nou què ja tenim aquí. Els reptes que ens depara el nou any 2022 són molts i des d’En Comú Podem treballarem per tal que les persones continuïn en el centre de les polítiques públiques.

Els elements de la recepta per arribar a aconseguir un millor 2022 es troben en les accions per tal que tots i totes tinguem una feina i habitatge digne, seguir invertint en salut pública sense oblidar de fer-ho amb visió feminista i avançant cap a la transició ecològica. Tot això serà possible, per exemple, amb les propostes concretes que s’han presentat per part de les nostres companyes al Parlament en les pressupostos de la Generalitat o amb la companya vicepresidenta Yolanda Díaz i la seva feina per aconseguir una reforma laboral que recupera drets per les treballadores.

En els temps d’incertesa que estem vivint degut als efectes de la pandèmia totes tenim l’esperança que hi hagin millores, les necessitem més que mai. El passat 27 de desembre va fer un any que Josefa Pérez va ser la primera persona a Catalunya en rebre la vacuna contra el virus pandèmic que estem patint. Des d’aquell moment s’ha demostrat què la vacunació és la resposta. L’èxit de la vacunació va ser gràcies a molts esforços de gent anònima, treballadors i treballadores del sector sanitari, i cal que, per responsabilitat política, no s’apel·li únicament bona voluntat d’aquestes sinó que cal dignificar tots els esforços i acompanyar-les.

Darrerament i arran de la pandèmia de la Covid s’està gestant sigil·losament una altra emergència mèdica: la salut mental. Ho hem vist en el nostre entorn més proper, en amics i familiars que diuen que ja no poden més. Cal actuar, prevenir i visibilitzar.

El 2022 espera responsabilitat per part de totes i tots i no perdre mai la il·lusió en els nous reptes que encarem. Des del grup municipal d’En Comú Podem volem els millors desitjos en aquest nou any. Un any nou d’il·lusió. Amb totes ho farem realitat.

Núria Larroya és regidora d’En Comú Podem Santa Coloma