No passaran

El passat 27 de Gener segurament moltes de nosaltres estavem pensant en una PCR o en un test d’antígens o com no ens podien atendre al nostre centre d’atenció primaria o com la padèmia ha canviat la nostra vida. També com ens podiem organitzar la setmana per atendre les diverses situacions familiars o laborals. Les nostres relacions personals, les nostres relacions laborals, la nostra forma de comunicar-nos, la nostra vida en general és una altra a la que fa 2 anys. 

Però justament aquest 27 de Gener hem de recordar: un divendres d’aquest mes de 1939 les veïnes i veïns de Santa Coloma estaven preparades per combatre les tropes franquistes que entraven a la nostra ciutat. Aquestes famílies també lluitaven contra una pandèmia, aquesta pandèmia no es podia combatre ni amb mascareta ni amb vacunes. Aquesta pandèmia es derrota amb cultura, amb serveis públics, amb un Estat i unes administracions que ens permetin tenir un treball digne, una educació i una sanitat pública de qualitat i en definitiva unes condicions d’igualtat per totes les persones. Un món on tots i totes podem estimar a qui volguem i podem ser i sentir com som.

El passat 27 de Gener la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet vam tornar a sortir al carrer perquè mai més torni a succeir el que va passar a 1939. Hem de ser conscients que les lluites no només es mantenen per xarxes socials, sinó que hem de lluitar barri a barri per deixar clar que l’ultradreta no té ni un espai lliure per dirigir les nostres vides. Creure en una societat diferent no és només una etiqueta que ens posem als nostres perfils, és una actitud davant la vida i davant tot allò que ens intenta treure l’esperança per un món millor.

Per tot això, en memòria de qui va lluitar, però també per les generacions que venen diem ben alt i clar NO PASSARAN.

Article publicat al número 211 d’ElMirall.net

Raquel Cuesta és regidora del Grup Municipal d’En Comú Podem Santa Coloma