Crònica del Ple Municipal de Juny a Santa Coloma de Gramenet

Avui dia 28 de juny de 2022 celebrem el Dia de l’Orgull i volem començar aquest repàs al que va ser el Ple Municipal del dilluns 27 de juny recordant la Declaració Institucional que es va llegir a la sala de Plens així com la intervenció que va fer Lorenzo Nogales, en representació d’Entenem LGTBI Santa Coloma, on va recordar la víctima d’una agressió homòfoba en la passada revetlla de Sant Joan al barri de les Oliveres. Tal i com va dir Lorenzo Nogales, ens volen enviar novament a l’armari i ja no ho podran aconseguir. No passaran aquells que volen retallar drets, que volen mantenir-nos ocultes, que volen fer-nos retrocedir a un temps que ja mai no tornarà, afortunadament.

En aquest ple municipal, la nostra companya Clari Organvidez va tenir un record per les 37 persones assasssinades a la frontera de Melilla, fet que vam condemnar contundentment des del nostre Grup Municipal, en un punt on es presentava l’aprovació d’un Pla director de Cooperació on també vam enrecordar-nos de les nostres germanes del Sàhara, abandonades pel president del Govern a canvi de la protecció de la frontera de manera sanguinària pel regne del Marroc.

També volem tenir un record per la figura del Secretari de l’Ajuntament, el senyor Francisco Javier Ezquiaga Terrazas que ahir va viure el seu darrer Ple municipal en el càrrec ja que es jubila. Novament volem agraïr el seu treball, el seu caràcter i el seu tracte i acompanyament al llarg d’aquests anys. Li desitgem una nova vida ben feliç.

Vam assenyalar la situació que viuen les entitats socials i la seva relació amb la Grama, la moneda local , que està suposant un veritable problema per moltes d’elles.

Sabem que els municipis de la riba del Besòs tenim unes necessitats especials i que molt sovint hem estat tractats com una mena de pati del darrera de la ciutat de Barcelona. Això està canviant gràcies a les polítiques del propi Ajuntament de Barcelona de la mà d’Ada Colau. La seva implicació en la reformulació del Consorci del Besòs i l’entrada de la Generalitat i l’AMB ha de significar un impuls per a polítiques socials en aquest àmbit. Però, de moment, la Generalitat ha prioritzat altres interessos en la seva entrada en aquest organisme. Ahir vam votar a favor d’aquesta entrada i vam remarcar que esperem que el Consorci pugi impulsar un gir en la manera de veure els municipis de la riba del Besòs.

Vam votar en contra dels pressupostos de Gramepark, com fem anualment, ja què no estem d’acord amb el paper d’aquesta empresa municipal. Pel què fa a Grameimpuls vam abstenir-nos en el mateix concepte, tot reconeixent el paper de les professionals què hi treballen y posant en valor les polítiques per dignificar el món del treball que es fan des de la Vicepresidència de la companya Yolanda Díaz.

Però, vam votar també en contra dels pressupostos de BressolGramenet. Ja vam advertir quan es va iniciar el procés de municipalització del servei d’escola bressol a Santa Coloma de Gramenet que esperàvem que aquest procés fos modèlic i exemplar, però ens trobem amb un desgavell, precipitació i falta de previsió que ens fa pensar que finalment no va ser només que un gest de cara a la galeria sense contingut. Esperem que en els pròxims temps aquest procés millori i serveixi de model per futures modificacions.

Vam donar també suport a un futur Pla de Joventut, necessari per atendre les necessitats del jovent colomenc i farem les al·legacions corresponents.

I així concloem el repàs al Ple Municipal de juny, tot mantenint el nostre compromís en seguir defensant el programa d’En Comú Podem a la nostra ciutat, el compromís adquirit amb els nostres votants i la voluntat de continuar treballant en la transformació de la ciutat, pel bé comú. Seguim!