Baixada de preus del transport, en benefici de totes

Governar per la gent implica preocupar-se per les condicions reals de la vida de totes i treballar per aconseguir millorar aquest dia a dia. De vegades amb decisions molt vistoses i mediàtiques i d’altres amb mesures que semblen petites i són gegants. I gràcies a l’impuls de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i al treball de les companyes d’En Comú Podem i la vicepresidenta Yolanda Díaz, s’ha aconseguit una baixada de preus, a la meitat, del transport públic a partir de l’1 de setembre. 

L’alça dels preus de la gasolina està darrere d’aquesta decisió, amb la qual es vol impulsar l’ús del transport públic en un moment en el qual els combustibles aconsegueixen màxims històrics. La mesura es començarà a aplicar des del mes de setembre, i en principi estarà vigent fins al 31 de desembre, per a tots els usuaris de bons mensuals o títols multiviatge.

La companya Ada Colau en un comunicat, ha explicat que ella mateixa va proposar aquesta mesura “de sentit comú” al Govern i a la Generalitat per a pal·liar l’impacte de la inflació. En el cas de Barcelona, el finançament implicarà una aportació extra de set milions per part de l’Ajuntament de Barcelona. I d’aquesta mesura es beneficiaran milers de colomenques què cada dia utilitzen el transport públic per anar a la feina, a estudiar, etc. Just en un moment en que la vida es posa difícil cal donar la cara i fer polítiques valentes, sense escudar-se en excuses o posar pals a les rodes. Estem parlant de treballar per la gent.  

En un context de màxima inflació com no havíem vist en moltíssims anys, i en un context d’emergència climàtica i crisi energètica, creiem que les administracions hem de buscar la fórmula per a fer un esforç i garantir un millor accés al transport públic. I això fem des d’En Comú Podem, tant reclamant des del carrer millores com buscant la seva execució quan estem al Govern. 

Amb l’esforç de totes, les coses poden canviar y des d’En Comú Podem sempre aposten per el bé comú.

Seguim.

Clari Organvidez és Presidenta del Grup Municipal d’En Comú Podem Santa Coloma