L’exemple de Lluís Hernández

Set anys després de la mort del nostre estimat company Lluís Hernández, la seva figura continua sent fonamental per entendre el paper de les esquerres transformadores en la nostra ciutat, Santa Coloma de Gramenet. Amb el pas del temps, la seva tasca al capdavant de l’Ajuntament de Santa Coloma durant els primers anys de restabliment de la democràcia i, sobretot, la incidència que el seu Equip de Govern va tenir en la configuració d’una ciutat què avancés cap a un futur de dignitat, l’hem d’avaluar de manera transcendental. 

Potser una de les millors lliçons que hem d’agafar de la figura del company Lluís i de la seva gestió en aquells temps i les seves fites, què són moltes, és agafar el seu esperit i la seva vocació oberta i transformadora, per sobre dels dogmes, de les sigles i de les estructures rígides

Quan falta un any per les eleccions municipals i en un moment en que es viu una sensació d’estancament de la ciutat en molts aspectes, i quan més necessària és la possibilitat de canvi al capdavant del consistori després de 30 anys de governs del PSC, penso que hem d’aprendre de l’exemple de Lluís Hernández i la seva manera de fer política, així com la seva valentia i la del seu equip a l’hora d’entomar les transformacions què la ciutat en un moment clau necessitava. 

Aquest exemple és clau per entendre la política, i sobretot, la política municipal. L’agosarament, la implicació amb la vida de la gent i ser capaç de posar per sobre de tot la millora de les seves condicions de vida i les transformacions que es necessiten. I comptar amb un grup de gent disposada a trencar estereotips, a fer de la vida política local un fet enriquidor, sa, on tenim clar que estem treballant per els nostres iguals. Un grup de persones capaç de pensar i actuar per una Santa Coloma què aprofiti el seu potencial, com va fer en Lluís Hernández, posant el Govern municipal al servei de les persones i sent pioner de tantes coses.

No volem tornar enrere, no volem ser víctimes d’una nostàlgia d’uns temps que no tornaran. El record de Lluís Hernández i de tanta gent lluitadora de la ciutat, està viu en la nostra feina i la nostra implicació en una ciutat que hem d’estimar com l’estimava el company Lluís. 

Per què el seu esperit ens continua inspirant, que siga!

Foto Lluís Hernández i el poeta Miquel Martí i Pol: Ferran Saro

Antonio Molina és membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú