El passeig Salzereda i democratitzar l’urbanisme

Article publicat al Full Informatiu del mes d’octubre

Fa més d’un any que les veïnes i els veïns, juntament amb els petits comerços del passeig Salzereda, van obligar a rectificar els plans de l’equip de govern local i celebrar una consulta en la que es va imposar l’alternativa a la proposta de remodelació que havia volgut imposar l’Ajuntament.

Cal destacar que aquella rectificació no ha fet modificar, malauradament, la manera de concebre la participació ciutadana de l’equip de govern del PSC, ja que un any després, per exemple, hem vist com la mateixa plataforma que va capgirar els plans municipals, va haver de venir al Ple extraordinari de la CIBA per ser escoltada.

La necessitat de debatre, escoltar i construir la ciutat entre totes i tots és un element clau per garantir la cohesió social. Només amb la participació ciutadana podrem construir la ciutat del futur. Perquè necessitem una Santa Coloma de Gramenet que estigui feta a escala humana i que respongui, urbanísticament, a les necessitats ciutadanes de les colomenques i dels colomencs. És per això que la participació per crear i transformar l’espai públic és una prioritat per En Comú Podem, donant així, resposta a les persones comunes.

Jonatan Fornés, membre de l’Àrea d’Organització d’En Comú Podem Santa Coloma