El Benestar Animal com a prioritat social

Article publicat a l’Ajuntament Informa del mes de març 2021

Per En Comú Podem el benestar animal és una prioritat, perquè els animals domèstics no acompanyants són responsabilitat de totes. La cura dels animals presenta a més una vessant social molt important que no hem d’oblidar. Els animals domèstics no només han de ser atesos en casos de patir maltractament o d’abandonaments, també en els casos d’atenció a persones amb vulnerabilitat que ja no poden fer-se càrrec dels seus acompanyants, defuncions dels propietaris i en aquells casos de violències masclistes que els animals de companyia poden ser utilitzats com eina de xantatge.

Per aquests motius des d’En Comú Podem Santa Coloma vam demanar un increment de la dotació pressupostària municipal per a Benestar Animal, tant pel CCAAC (Centre Comarcal d’Atenció d’Animals de Companyia del Barcelonès) com per les entitats animalistes de la ciutat. Creiem que cal potenciar el treball que realitzen aquestes entitats i que ha crescut durant la pandèmia per l’augment del nombre d’adopcions. Aquestes entitats pateixen perquè amb la tornada a la normalitat ens alerten d’un possible increment dels abandonaments. Per aquests motius els ajuntaments han de treballar en la cura dels animals i la sensibilització contra l’abandonament.

El nostre grup municipal va fer una visita al CCAAC el passat 12 de Març on vam poder comprovar de primera mà la gran tasca que es realitza des d’aquest servei. Per aquesta raó ens reafirmem en què cal continuar recolzant el treball que es fa fomentant noves formes d’atenció als animals, com els que s’estan implementant des de la Fundació Daina, que gestiona el CCAAC, de naturalització dels entorns dels animals abandonats.

Jesús Sánchez es regidor Portaveu del Grup Municipal d’En Comú Podem Santa Coloma